Bergen og Omland Friluftsråd

 

Bla i Brosjyrer!

Flere av Friluftsrådets medlemskommuner har gitt ut turkart og turbøker med beskrivelse av turstier langs kysten og i fjordlandskapet. Flere av turbøkene og turkartene er til salgs lokalt i kommunen, mange kan også kjøpes hos BOF eller Bergen Turlag i Bergen sentrum. Til turbruk anbefaler vi kartverkets kart i 1:50 000 i slitesterk plastutgave, kartene har også sjøinformasjon.

Skikompis - bok om trygg ferdsel i vinterfjellet

Boken "Skikompis - snøskred og trygg ferdsel" er utgitt på Selja forlag i samarbeid med Friluftsrådet for Ålesund og Omland. Boken forklarer på en enkel måte ferdselsråd når du ferdes i vinterfjellet, enten det er fjellskiløping eller topptur. Boken koster kr. 350 og er til salgs hos Bergen og Omland Friluftsråd.

Opptur Bergen

Forslag til 151 fotturer i Bergen og omegnskommunene, rikt illustrert med flyfoto, bilder og tekst. Boken er utgitt i 2012.

Vandrekart og sykkelkart for Hordaland

Noen av de 100 fineste turene er presentert i Vandrekartet for Hordaland. Vandrekartet finnes i engelsk og norsk utgave. Turene er gradert etter ny graderingsstandard. Kartene koster kr. 129 pr. stk og er til salgs hos Friluftsrådet.

Bergensfjordene - natur og bruk

Populærvitenskapelig bok om utvikling av miljøtilstanden i Bergensfjordene. Rikt illustrert med bilder og historier om natur, miljø og friluftsliv i Bergensfjordene. Boken er til salgs fra Friluftsrådet, og koster kr. 300.

Opptur Hordaland

Forslag til 276 fotturer i alle kommunene i Hordaland, rikt illustrert med flyfoto, bilder og tekst. Boken er utgitt i 2007.

Turkart for Fusa kommune

Turkartet er i målestokk 1:40 000 og er gitt ut av Fusa kommune i 2009. Turstier, badeplasser og andre friluftsområder er merket i kartdelen. På baksiden av kartet er det ein fyldig tekstdel med informasjon om turer i Fusa, attrakasjoner og nyttig informasjon for et aktivt friluftsliv.

Veg- og turkart for Os kommune

Turkartet har en detaljert målestokk i 1:25 000 og er gitt ut av Os kommune i 2004. I tillegg til de viktigste turstiene er alle bade og friluftsområdene merket av på kartet.

Turkart for Lindås og Radøy kommune

Turkartet i målestokk 1:50 000 dekker Lindås, Radøy og deler av Meland og Masfjorden. Kartet er utgitt i 2005 av Nordhordland Turlag, Lindås og Radøy kommune.

Turkart for Tysnes kommune

Kartet er utgitt i 2002 av Tysnes kommune, attraksjoner og badeplasser er markert med symbol og stier og parkeringsplasser for utfart til Tysnessåta er markert i kartet.

Turar i Lindås

Turboken er utgitt i 2005 og har forslag til 13 dagsturer til fots og med kajakk i kommunen.

På Mjuke stiar og flotte fjell i Os

Turboken er utgitt i 2004 og har forslag til 13 dagsturer til fots og med kajakk i Os kommune.

Fotturer på Askøy

Det er gitt ut to turbøker med forslag til fotturer på Askøy. Bøkene er fra 2002 og inneholder turbeskrivelser, gode kart og bilder.

Turar i Austrheim

Turboken er utgitt i 2002 og har forslag til 13 dagsturer til fots og med kajakk i Os kommune. Kommunen gav ut turkart i 2011. Kartet viser også forslag til padleruter og sykkelturer i øyene. Kartet kan du få ved å ta kontakt med kommunen.

Turkart for Sund, Fjell og Øygarden

Utgitt av Glesnes speidergruppe i 2009. Sotra og Øygarden har mange flotte turmuligheter, ikke bare på land, men også med båt eller kajakk, eller med dykkerutstyr. De fleste turstiene er gått opp med GPS og tegnet inn på kartet, og alle friluftsområder, badeplasser, klippeklatrefelt, m.m. er med. Kartet er i målestokk 1:25 000 og inneholder også kartdata i sjø. Kartet kan du kjøpe hos Bergen Turlag og hos utvalgte bokhandlere.

Turkart for de sentrale byfjellene i Bergen

Bergen kommune har utgitt et eget turkart over de nordlige og østre delene av Byfjellene. Kartet viser turstier og turveier i de sentrale delene.

Turkartet kan lastes ned i pdf format fra Bergen kommunes nettsider.

Logo BOF ©2007 Bergen og Omland Friluftsråd, Hellebakken 45, 5039 Bergen, telefon 55 39 29 50. Sist oppdatert 08.12.2014 | Send e-post til BOF