Bergen og Omland Friluftsråd

 


Last ned detaljkart for de mest brukte friluftsområdene til mobilen:

 

PDF Maps

Med Appen PDF Maps for iPhone, og Android kan du overføre de mest populære av friluftsrådets detaljkart til mobilen.

Last ned PDF Maps via AppStore, eller Google play, finn ønsket kart i nærheten, og overfør det til mobilen. Det kan ta litt tid å overføre kartene, vi anbefaler derfor at du er tilknyttet et trådløst nettverk.

Når du har overført kartene er de lagret på mobilen. Da kan du se hvor du er, og navigere uten at du trenger å være tilknyttet et mobilnettverk.

Friluftsområder og badeplasser i Bergen kommune

Selv om Bergen kommune har landets nest største by innenfor sine grenser, er tre fjeredeler av kommunen ubebygd eller tynt befolket. Veien til fjell eller sjø er kort uansett hvor en bor i kommunen. Landskapet varierer fra fjell og vidde til fjorder, holmer og skjær. Mulighetene er mange for et allsidig friluftsliv både i sommer- og vinterhalvåret. Også i Friluftsrådets arbeid er Bergen kommune en tungvekter.  Nesten halvparten av friluftsområdene som Friluftsrådet forvalter ligger i Bergen kommune, og en stor del av rådets virksomhet blir utøvd her. Bergensernes mest populære badestrender drives av Friluftsrådet. Populære badeområder er Kyrkjetangen og Tennebekktjern i vestre bydel, Helleneset og Vollane i nordre bydel og Grønnevika og Sandholna i søndre bydel. Arna og Fana skiller seg ut på grunn av de gode mulighetene for å gå på ski. Bontveit, Totland og Gullbotn er fine utfartsområder. I byen finnes det også flere mindre badeplasser, som Nordnes sjøbad, Sandviken sjøbad, Sydnes sjøbad og Ballastbryggen på Nordnes.

Ofte er det vanskelig å finne parkeringsplasser på de beste utfartsdagene. De fleste friluftsområdene har god bussforbindelse. Se Skyss sine nettsider for ruteplanlegger og informasjon om busstider.


View Friluftsområder i Bergensregionen in a larger map 

 

 

Logo BOF © Bergen og Omland Friluftsråd, Hellebakken 45, 5039 Bergen, telefon 55 39 29 50. Sist oppdatert 01.07.2016 | Send e-post til BOF